top of page

Δρ. Carlos de Leon

09.jpg

O Δρ. Dr.Carlos de Leon είναι δόκτορ κλινικής ψυχολογίας και ολιστικής ιατρικής και είναι ειδήμονας σε τρόπους μεταμόρφωσης, ανάπτυξης της συνειδητότητας και πνευματικών μονοπατιών απο όλο τον κόσμο. Οι ίδιος ασκητής και ερευνητής για περισσότερα από 33 χρόνια, έχει εκτεταμένες γνώσεις πάνω στις πολεμικές τέχνες, το τσί κούνγκ, τον διαλογισμό, σαμανισμό, θρησκείες, παράφυσικά φαινόμενα, και πολλές μορφές εναλλακτικών θεραπειών οπως ο ηλεκτροβελονισμός, η Αγιουρβέδα, κινεζική βοτανολογία, τσί κουνγκ, ραδιονική, ομοιοπαθητική και διαφορετικά στυλ μασάζ. Μεγάλο κομμάτι της δουλειάς του αποτελεί η μελέτη και άσκηση πάνω στους τομείς της Ταντρα, Ζεν βουδισμό, θιβετιανό βουδισμό, Dzogchen, Mahamudra και Bon όπου έχει και μαθητεύσει πλάι στους πιο σημαντικούς δασκάλους του πλανήτη. Έχει ακόμα εκπαιδευτεί πάνω σε παραδοσιακές μεθόδους θεραπείας και στο Σαμανισμο, σε Μεξικό, Ινδονησία, Κίνα, Ταϊλανδή, Καναδά, Περού, Φιλιππίνες, Κορέα, καθώς και σε διαφορετικές προσεγγίσεις πολεμικών τεχνών με δασκάλους απο την Ιαπωνία, Ινδία, Κίνα και Κορέα.

Σήμερα ο Δρ. Carlos de Leon θεωρείται περιζήτητος διεθνώς δάσκαλος  και χαρισματικός παρουσιαστής και είναι κυριότερα γνωστός για την δημιουργία της Οντογονίας ένα πολυεπίπεδο, διαπολιτισμικό, ολιστικό πρόγραμμα με βαθιές μεθόδους αυτό- απελευθέρωσης, όπως και την Οντογονική ψυχοθεραπεία.

Ο Δρ. Carlos de Leon είναι ιδρυτής του International Institute for Ontogony Research and Development, Vancouver (1991) και πρόεδρος του  Association of Psychotherapy and Transpersonal Ontogonic Development στο Μεξικό.

Ειναι συγγραφέας 7 βιβλίων εκ των οποίων 2 έχουν ήδη μεταφραστεί στα ελληνικά.

  • Dare to be Free- ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (Ιβισκος 2011)

  • Time to Awake

  • How to Choose a Spiritual Path

  • Biblical Meditation – ΒΙΒΛΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ (Ιβισκος 2014)

  • The Hidden Pearl

  • Flow of Life

  • Spiritual Psychopathology

https://ontogony.com/

Maa Parvathi Nanda Nath Saraswati

blue1-201x300.jpg

Η Parvathi γεννήθηκε στην Ινδία απο μια οικογένεια που έφερε μια αρχαία γεναιολογια της Yoga και Vedanta. Μυήθηκε επίσημα στη σχολή Pratyabhijnana Marga του Σιβαισμού του Κασμίρ και κατα σειρά ετών δέχτηκε τις πλήρεις μεταδώσεις αυτής της παράδοσης ενσωματώνοντας τις με την Yoga, Vedanta και Samaya Tantras.

Η Parvathi ειναι κληρονόμος μιας απο της βαθύτερες ταντρικές παραδόσεις του Σιβαισμού του Κασμίρ. Η γεναιολογια των Nath μπορεί να ανιχνευθεί πίσω στον ίδιο τον Matsyendranath και μεσα απο αυτόν στις παλιότερες πηγές του Σιβαισμού.

 Η Parvathi εκπαιδεύτηκε συστηματικά στις διδασκαλίες των Yoginis, στην παράδοση της Kaula και δέχτηκε τις υψηλότερες μεταδώσεις αυτής της παράδοσης. Με την πάροδο των χρόνων εκπαιδεύτηκε ακόμη απο τις ταντρικές σχολές  Mishra και Samaya και ειναι διάδοχος 3 βασικών γενολογικών Tantra και Yoga. Ειναι κάτοχος των διδασκαλιών της Shri Vidya, τις οποίες και μεταδίδει μέχρι σήμερα μετά απο την παρακίνηση του βασικού της δασκάλου Shri Amritananda Nath Saraswati

 

https://www.aforestpath.com/english-home

Lopön Tenzin Namdak Rinpoche

06-e1453135472322-300x300.jpg

Ο Lopon Tenzin Namdak Ρίνποτσε είναι o παλαιότερος δάσκαλος της παράδοσης Bonpo. Γεννήθηκε το 1926 στα νοτιοανατολικά του Θιβέτ. Ξεκίνησε τις σπουδές του σε μικρή ηλικία και πήρε τους όρκους του στην ηλικία των 15. Συνέχισε τις σπουδές του στα μεγαλύτερα μοναστήρια Bonpo: gYung-Drung-Ling και Menri, στο Tsang στο κέντρικο Θιβέτ. Ο Ρίνποτσε εξελέγη στη θέση Lopon το 1953 στην ηλικία των 27, το ίδιο έτος, που πήρε το πτυχίο του Γκέσε στο μοναστήρι  Menri.Ο τίτλος του Lopon η κύριου δασκάλου, είναι μέρος της μιας αδιάσπαστης γενεαλογίας απο 33 γενιές που ξεκινάει από τον Nyambd Sherab Gyaltsen ιδρυτής της μονής Menri στο Θιβέτ. Όταν το 1957 οι συγκρούσεις μεταξύ των κινέζων και των Θιβετιανών στο κεντρικό Θιβέτ έγινε σοβαρή, ο Ρίνποτσε ισήλθε σε μακρά απομονωση  στο Βόρειο Tsang μέχρι το 1960, όταν και η κινεζική εισβολή τον ανάγκασε να φύγει το Θιβέτ. Με μεγάλες δυσκολίες, και αφού πυροβολήθηκε και φυλακίστηκε από τους Κινέζους στρατιώτες, ο Ρίνποτσε έφτασε με ασφάλεια στο Νεπάλ. Από το 1960 και μετά ίδρυσε πολλά μοναστήρια στην Ινδία και στο εξωτερικό και εχει γράψει πάνω από 17 τόμους πανω στην παράδοση Bon καθώς και πολύτιμες διδάσκαλιες στο Τζοκτσέν. Ο Ρίνποτσε θεωρείται ένα ζωντανός θησαυρός σε αυτή την παράδοση και εξακολουθεί να περνα τον περισσότερα από το χρόνο του διδασκοντας και καθοδηγώντας ασκητες σε όλο τον κόσμο. Αν και είναι 90 ετων, ξοδεύει πολλούς μήνες στο Triten Norbutse ακολουθώντας ενα  γεματο καθημερινό προγραμα.  Ο ίδιος συνεχίζει να διδάσκει Σούτρα, Τάντρα και Τζοκτσέν για τρεις ώρες κάθε πρωί και στη συνέχεια δέχεται επισκέπτες μετά το γεύμα πριν ξεκινήσει τον προσωπικό του διαλογισμό. Χάρη στις αδιάλειπτες ευλογίες, την καλοσύνη και την ατρόμητη επιμονή του, η παράδοση Yungdrung Bon βιώνει μια αναβίωση τόσο εντός όσο και εκτός Θιβέτ.

https://shenten.org

Chögyal Namkhai Norbu

7288551_orig-205x300.jpg

O Τσόγκυαλ Νάμκαϊ Νόρμπου γεννήθηκε στο Ντέργκε του Ανατολικού Θιβέτ το 1938. Όντας παιδί ακόμα, είχε αναγνωριστεί ως  μετενσάρκωση του μεγάλου Δασκάλου του Τζοκτσέν  Άτζομ Ντρούκπα  (1842-1924) και αργότερα επίσης, από τον δέκατο έκτο Κάρμαπα ως μετενσάρκωση του Σάπντρουνγκ Νγκάουανγκ Νάμγκυαλ (1594-1651), του πρώτου Νταρμαράτζα του Μπουτάν.

Ενώ ήταν ακόμα έφηβος ολοκλήρωσε το αυστηρό πρόγραμμα των παραδοσιακών μελετών, έχοντας λάβει διδασκαλίες από μερικούς από τους μεγαλύτερους δασκάλους της εποχής. Το 1955 γνώρισε τον Τσανγκτσούπ Ντόρτζε (1826-1961), κύριο δάσκαλο του Τζοκτσέν, του οποίου ο τρόπος ζωής και ο τρόπος της διδασκαλίας τον ενέπνευσε βαθιά.

Το 1960, μετά από την υποβάθμιση της κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης στο Θιβέτ, μετακόμισε στην Ιταλία μετά από πρόσκληση του  γνωστού οριενταλιστή Καθηγητή Giuseppe Tucci. Εκεί, συνέβαλε στο να δώσει ένα συγκεκριμένο ερέθισμα για τη διάδοση του πολιτισμού του Θιβέτ στη Δύση. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 εργάστηκε στο IsMEO (Ινστιτούτο για τη Μέση & Άπω Ανατολή) στη Ρώμη και αργότερα, από το 1962 έως το 1992, δίδαξε Θιβετανική και  Μογγολική γλώσσα και λογοτεχνία στο Istituto Universitario Orientale της Νάπολης. Τα ακαδημαϊκά έργα του αποκαλύπτουν μια βαθιά γνώση του πολιτισμού του Θιβέτ και την ακλόνητη αποφασιστικότητα για να διατηρηθεί την εξαιρετική πολιτιστική κληρονομιά του Θιβέτ ζωντανή και πλήρως προσβάσιμη.

Έχοντας διδάξει Γιάντρα Γιόγκα  στη Νάπολη για αρκετά χρόνια, στα μέσα της δεκαετίας του ’70, ο Τσόγκυαλ Νάμκαϊ Νόρμπου άρχισε να δίνει διδασκαλίες Τζοκτσέν, παρατηρώντας ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον, αρχικά στην Ιταλία και στη συνέχεια σε ολόκληρη τη Δύση. Το 1981 ίδρυσε το πρώτο κέντρο της Κοινότητας Τζοκτσέν στο Arcidosso της Τοσκάνης. Με τα χρόνια χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν γίνει μέλη της Κοινότητας Τζοκτσέν. Κέντρα έχουν δημιουργηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε διάφορα μέρη της Ευρώπης, στη Λατινική Αμερική, στη Ρωσία και στην Αυστραλία.

Το 1988 ο Τσόγκυαλ Νάμκαϊ Νόρμπου ίδρυσε  την ASIA (Σύνδεσμος για τη Διεθνή Αλληλεγγύη στην Ασία), μια μη-κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται κυρίως στην κάλυψη των εκπαιδευτικών και ιατρικών αναγκών του πληθυσμού του Θιβέτ.

Το 1989  ίδρυσε το Ινστιτούτο Σανγκ Σουνγκ (Shang Shung Institute), το οποίο έχει το καθήκον της διαφύλαξης του πολιτισμού του Θιβέτ, με την προώθηση και τη διάδοση του.

Μέχρι το 2018, ο Τσόγκυαλ Νάμκαϊ Νόρμπου  ταξίδευε συνεχώς σε όλο τον κόσμο, δίνοντας ομιλίες και διδασκαλίες που παρακολουθούν χιλιάδες άνθρωποι.

https://www.dzamlinggar.net/en/

https://shop.shangshungfoundation.com/en/

Jigme Pema Wangchen

12drukpa.jpg

Ο Jigme Pema Wangchen, ο 12ος Gyalwang Drukpa, γεννήθηκε το 1963 στην ιερή λίμνη Rewalsar στη βόρεια Ινδία. Αναγνωρίστηκε επίσημα από τον 14ο Δαλάι Λάμα και τον 16ο Karmapa, και ενθρονίστηκε στο Darjeeling το 1967. Οι δάσκαλοι του ήταν μερικοί από τους σπουδαίους δασκάλους του Θιβέτ της εποχής μας, συμπεριλαμβανομένων των Kyabje Thuksey Rinpoche, H.H. Dudjom Rinpoche, ο 14ος Δαλάι Λάμα, Bairo Rinpoche (ο πατέρας του), ο Kyabje Trulshik Rinpoche και ο Σεβάσμιος Pawo Rinpoche. Ο Gyalwang Drukpa έχει ορίσει ως για τη γενεαλογία των Drukpa το Darjeeling. Εκτός από τα μοναστήρια που βρίσκονται στην περιοχή των Ιμαλαΐων, πολλά κέντρα Drukpa έχουν ανοίξει σε χώρες της Δυτικής και Άπω Ανατολής. Η Αγιότητά του έχει την ικανότητα να μεταδίδει τις θεμελιώδεις αρχές των βουδιστικών πρακτικών διδασκαλίας έτσι ώστε να σχετίζονται άμεσα με τις τρέχουσες ανάγκες. Η απλότητα, η συμπόνια και το χιούμορ της διδασκαλίας του έχει αγγίξει τις καρδιές των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή μαζί του.


 

www.drukpa.org

bottom of page