Διαλογισμός - 21 βήματα για την συνειδητοποίηση -


Διαλογισμός - 21 βήματα για την συνειδητοποίηση-


Ο διαλογισμός είναι το μέσο για να επιστρέψει o νους στην αρχέγονη κατάστασή του και η οποία είναι να παραμείνει σε μια ελεύθερη εμπειρία, καθαρότητας, απλότητας και αγάπης. Είναι ένα "εργαλείο" για την αυτοπαρατήρηση, εκπαίδευση και ανάπτυξη του πνεύματος.

Ο σύγχρονος κόσμος και ο τρόπος ζωής μας, είναι γεμάτος από περισπασμούς που μας εμποδίζουν να παρατηρούμε τις σκέψεις μας, τα συναισθήματα και το σώμα μας βιώνοντας την πραγματικότητα μέσα από μια αλλοιωμένη σκοπιά. Αυτές οι αποσπάσεις, αν και προέρχονται από εξωτερικούς παράγοντες, συμβαίνουν πραγματικά μέσα μας επηρεάζοντας την καθημερινότητα μας. Η αλήθεια είναι ότι μέσω του διαλογισμού, μπορούμε εύκολα να μάθουμε από αυτές και να φτάσουμε σε μια βαθύτερη κατάσταση αρμονίας και ενότητας με το πνεύμα μας και τον κόσμο γύρω μας.

Αντιμετωπίζουμε καθημερινά έναν εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό μας, αξιολογώντας, επικρίνοντας και αντιδρώντας σε εξωτερικά και εσωτερικά γεγονότα καθώς και στα συναισθήματά μας. Λέμε φράσεις όπως "Αυτό είναι καλό", "Αυτό είναι φρικτό", "Αυτό είναι επώδυνο", "Αυτό είναι τρομακτικό", "Με έβλαψε" κτλ. Τέτοιες σκέψεις συμβαίνουν αυτόματα και προκαλούν αντιδράσεις που γίνονται συνήθεια. Συχνά, αυτός ο διάλογος και οι αντιδράσεις που προκαλεί, μας πηγαίνουν πίσω στα πρώτα χρόνια της ζωής μας και στα βιώματα με τους γονείς και το στενό περιβάλλον της οικογένειας μέσα στο οποίο έχουμε μεγαλώσει και που αναπόφευκτα μας έχουν επηρεάσει ριζικά.

Μέσα από τον διαλογισμό, μαθαίνουμε να παρακολουθούμε τις εμπειρίες που εμφανίζονται, εσωτερικά και εξωτερικά, με ανοιχτό τρόπο, χωρίς να κρίνουμε. Για παράδειγμα εάν αισθανόμαστε πόνο, είναι καλό να αφήνουμε τον εαυτό μας να βιώσει αυτό το αίσθημα και να μην προσπαθούμε να το απωθησουμε, ούτως ώστε να ανακαλύψουμε την ρίζα του.

Ο διαλογισμός βασίζεται στην επέκταση της συνείδησης μας, και έτσι μαθαίνουμε να παρατηρούμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις μας χωρίς να τα ελέγχουμε, να τα αρνούμαστε ή να προσπαθούμε να τα παραλλάξουμε. Αν αποκλείσουμε τα συναισθήματά μας, είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις που τα προκαλούν. Αυτή η στάση είναι και η θεμελιώδης βάση της θεραπευτικής δύναμης του διαλογισμού.

Η διαλογιστική εμπειρία μας ωθεί να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή, σε αυτό που βιώνουμε στο Τώρα. Μέσα από αυτό το μονοπάτι, μπορούμε να αρχίσουμε να διαχωρίζουμε τις θεμελιώδεις αισθήσεις από τις αντιδράσεις μας. Σταδιακά θα αποκτήσουμε την ικανότητα να εστιάζουμε στα άμεσα γεγονότα, αντικειμενικά, χωρίς να κάνουμε επιλογή, αποφυγή ή αξιολόγηση, και θα αρχίσουμε να αποκτούμε καλύτερη πρόσβαση στην προσωπική μας σοφία ερχόμενοι σε μια κατάσταση συνειδητοποίησης και κατανόησης της βαθύτερης μας ύπαρξης.

Σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι ανακάλυψης της θεϊκής φωνής στην καρδιά μας και την αναγνώριση της τέλειας φύσης μέσα μας και μέσα σε όλους τους άλλους.

Σε αυτή τη σειρά συναντήσεων θα εκπαιδευτούμε πάνω στην τέχνη του διαλογισμού μέσα από ένα πρόγραμμα 21 επιπέδων που θα αναπτυχθούν στους παρακάτω τομείς: 

1. Χαλάρωση του σώματος 

2. Καλλιέργεια της παρατήρησης

3. Παρατήρηση σε διαφορετικά επίπεδα

4. Κατανοώντας την εσωτερική ροή 

5. Παλμός και ύπαρξη

6. Το Ων

7. Αλληλοσυνδετότητα

8. Συμπόνια

9. Αναγνωρίζοντας την ενέργεια 

10. Το κέντρο της ύπαρξης

11. Κατανόηση και χειρισμός του χώρου

12. Βίωμα των λεπτοφυών σωμάτων 

13. Αναγνωρίζοντας την ομορφιά

14. Διεύρυνση της συνείδησης πέρα από το σώμα

15. Ταυτόχρονη παρατήρηση

16. Συμπόνια

17. Εξαγνίζοντας το καρμικό δίκτυο

18. Εξαγνίζοντας τους φόβους

19. Σύνδεση με τη χάρη 

20. Είσοδος και παραμονή στην πραγματική φύση 

21. Η πραγματική φύση στην καθημερινότητα 


Η σειρά εκπαίδευσης στο διαλογισμό «Τα 21 Βήματα» είναι κατάλληλη για κάθε ενδιαφερόμενο, αρχάριο η προχωρημένο, αρκεί να διατηρεί ένα ανοικτό όραμα στο πνευματικό μονοπάτι.